Voorjaarstocht 15 april

Afgelopen zondag 15 april was het zover… traditiegetrouw op de dag van de Amstelgoldrace een mooie en gezellige voorjaarstocht met de VFGN.

Gelukkig mochten we eerst even wakker worden met een  kop koffie met koek bij Hans Zondervan in Oosterbeek. Daarna met een kleine maar fijne groep op weg  voor een mooie tocht door het Arnhemse land, door bossen, over de Posbank, langs het Kootwijkerzand en het gebouw van radio Kootwijk, een een voormalig zenderpark op de Veluwe dat in de eerste helft van de 20ste eeuw een belangrijke communicatieverbinding vormde tussen Nederland en zijn toenmalige koloniën, met name Nederlands-Indië. Direct na vertrek de eerste en enige lekke band van de dag. Hier bleek voor enkelen voor het eerst hoe snel je dankzij een CO2 patroon weer onderweg kunt zijn. Lang leve de moderne tijd! En het goede nieuws voor de zuinige gynaecoloog… novasure patronen die over de datum zijn kunnen hiervoor ook worden gebruikt.

Na een gezellige lunch zijn we ’s middags bij 16 graden met nu en dan wat zon teruggefietst richting Oosterbeek. Onderweg konden de krachten nog worden gemeten op een paar gemene bulten om na thuiskomst onder het genot van een biertje na te praten en echte fietsers aan het werk te zien bij de Amstel Gold race.  Het was weer een geslaagde en gezellige dag.  En over een paar weken mogen we alweer tijdens het VFGN weekend dat dit jaar in Zuid Limburg is.