Najaarstocht 14 oktober 2018

Dit jaar een andere najaarstocht dan voorgaande jaren… niet op de mountainbike, geen rondje Markermeer, geen rondje door Waterland, maar een fietstraining door een ex-profwielrenster.

Dankzij het prachtige nazomerweer konden we met korte mouwen en korte broek op de fiets. Met 22 AIOS, onderzoekers en gynaecologen startten we in Ouderkerk aan de Amstel.

Met een kop koffie in de ochtendzon werd bijgepraat met oude bekenden, en kennis gemaakt met de introducees die voor het eerst kennis maakten met de VFGN.  Na een korte briefing van Astrid over het programma en over veiligheid op de fiets gingen we op weg.

Eerst een aantal kilometer gezamenlijk wakker worden op de ronde Hoep, daarna een schitterend rondje door het groene hart in de najaarszon. Beginnend met een stukje speeddaten, later leren kop-over-kop rijden, dubbele waaier rijden en een ploegenachtervolging.

Het werd duidelijk dat teamwork de snelheid van een groep ten goede komt, en dat je ook met verschillend fysieke capaciteiten goed samen kunt fietsen.

We eindigden met een gezamenlijk stuk met de wind mee terug naar Ouderkerk. Daar hebben we nagepraat en gezellig geluncht.

Het was een geslaagde dag… leuk dat jullie er allemaal waren!

Zet 14 april 2019 alvast in je agenda… dan is de voorjaarstocht. Daar gaan we ook weer iets moois van maken.

Tot op de fiets