Dagtocht 8 okt 2011

08 oktober 2011, poging tot het rijden van de 11-stedentocht
Hoewel het plan de 11-stedentocht te rijden erg goed (georganiseerd) was voor de groep van 7 man, was het helaas een week te laat. Na de weersomslag bleef het regenen, waardoor vier afzeggingen volgden. We bleven over met Leonard Morssink, Myrrith Hulsbergen en Anja Introducee.
Op de 7e savonds werd in het Campanile Hotel onder het genot van enkele glazen wijn besloten om de zuidelijke lus van de tocht te fietsen. De weersvoorspelling was te slecht om de volledige route met slechts 3 man te volbrengen.
Dus na het afwachten van een laatste regenbui in de auto sprongen we de volgende ochtend op de fiets in Ijst (net onder Sneek). Vriend Garmin gaf de route gedetailleerd aan, en wij reden door regen en wind de eerste helft tot Stavoren. Een mooie route, stuk door het bos, stuk langs het IJsselmeer en verder door prachtige oude friese dorpjes. In Stavoren was het tijd voor koffie en gebak en kwam de zon voor het eerst door.
Na prima bijgetankt te hebben hebben bij forse tegenwind de laatste bui getrotseerd en voila, toen brak de zon echt door. Heerlijk om te rijden, windje nagenoeg continu mee en schitterende omgeving door onder andere Bolsward en Blauwhuis. We kwamen aan in IJlst en hebben een terras in de zon gepakt.
Totaal hebben we 91 km gereden, 27.1 km/u gemiddeld, met een maximale snelheid van Leonard van 43,8 km/u (Anja en Myrrith hadden geenregistratie maar geloof maar dat we lekker doorreden).
Na nog een hete chocolademelk was t tijd om weer richting huis te vertrekken. Het was een prima tocht en in t voorjaar gaan we voor de herkansing voor de volledige route; en dan met een groter gynaecologisch gezelschap! Leonard heeft zijn missie als tour-guide prima volbracht.
Wordt vervolgd in voorjaar 2012…
Myrrith