VFGN lustrumweekend 25-29 mei 2016

25 mei

Huize Ilonka et al. (alias De Gasterei) zat vanaf een uur of acht ‘s avonds met smart te wachten op een groepje gynaecologen… Duidelijk nog zonder inzicht in ons dagelijkse functioneren. Vanaf een uurtje of negen tot na middernacht druppelen langzaam enkele, overigens geheel anders dan voorspelde, fietsfanaten binnen. We zagen onze controle-behoeftige gastvrouw enigszins gestrest denken… Zo’n weekend wordt het dus… Geen idee wie er aanwezig zijn bij het ontbijt, diner en wie nou bij wie op de kamer zou slapen…

Rule #6 free your mind and your legs will follow

26 mei

Na een prima ontbijtje vertrekken we in een schitterend VFGN lustrumpakje vanuit Winterberg voor een prachtige route van ruim 90km met een mooie 1500 Strava hoogtemeters. De weergoden zaten er flink naast, waardoor we de hele dag in een heerlijk zonnetje door de heuvels toerden en met menige armen en beentjes, rood dan wel bruin verkleurd, thuis kwamen. Weer terug op het honk werd iedereen bijgepraat en keken we, toen nog vol euforie, naar “onze” Kruiswijk als potentiele winnaar van de Giro. De dinerzaal klonk s avonds als een groep vrouwen die elkaar tien jaar niet gezien hadden, helaas kon het eten ons ook niet echt stil krijgen… (Maar het vulde wel de maag)! Na een zeer gezellige avondmaaltijd werden we vermaakt door onze hoofdsponsor Medical Dynamics met een presentatie.

Rule #7 tan lines should be cultivated and kept razor sharp

27 mei

Na een goede nachtrust en enige bewondering voor elkanders fiets (lees de Cannondale van Rik Quartero), stonden de ietwat stramme beentjes rond half negen gereed voor een mooie tocht van ruim 100 km en meer dan 1500 Strava hoogtemeters. De eerste afdaling werd er één die niemand snel zal vergeten, en alleen Bas zich niet meer herinnert… na een vreselijke val door een klapband, zien we Bas bewusteloos op het asfalt en verandert de fietsende gynaecologentrein in een goed gesmeerde hulpverleningstrein. Met de neus op de feiten, fietsen we toch wat langzamer verder en draaien we allemaal onze helm stiekem nog iets strakker. Op dag 1 was al gebleken dat er behoorlijke niveau verschillen waren en de groep groot genoeg was om eventueel te splitsen, zo geschiede na de lunch. Zoals eigenlijk in elke sport kennen de (meeste) koplopers en de hekkensluiters wel hun plek, maar blijkt het in de middenmoot toch soms zoeken en schipperen. Dit laatste resulteerde in enkele ongewenste solo kilometers waarover de mening achteraf geheel eensgezind bleek… dit is niet de bedoeling en laten we niet nog een keer gebeuren. Achteraf resulteerde dit overigens wel in prachtige Strava videootjes waarin we alle splitsende renners konden volgen! S Avonds hadden we de jaarlijkse VFGN ledenvergadering en kropen de meesten redelijk op tijd onder de lakens om van deze bizarre dag te herstellen.

Rule #85 Descent like a pro

28 mei

Fietsdag 3, de koninginnenrit van ruim 130 km en 2500 Strava hoogtemeters. Tot de lunch werd er gezamenlijk gereden waarna er wederom 3 groepen werden gemaakt obv snelheid en gewenste afstand. Wat een schitterende route ver weg van het drukke verkeer! In de middag kregen we dan toch die veel voorspelde neerslag in de vorm van hagel… Dit navigeerde velen zo snel mogelijk retour, maar kon anderen toch niet weerhouden van de koninginnen afstand. Ons lustrum werd gevierd met de bonte avond die na een, uit volle borst gezongen, VFGN lied het startsignaal kreeg. Een prachtige quiz over wielerweetjes inclusief live muzikale begeleiding door Chiel en Myrrith voor “raad het wielerplaatje ” schudde ieders fanatisme weer wakker! En na de talentvolle zangact van Anette Duyn over labiumcorrecties en wielrennen , durfde geen enkele andere partij zich nog in deze competitie te mengen… Er kan er maar één de beste zijn ;).

Rule #21 cold weather gear is for cold weather

29 mei

Moe, maar voldaan moesten we allemaal na het ontbijt toch maar snel weer naar huis toe gaan…

Rule #11 family does not come first, de bike does

Lieve fietsvrienden, het was weer top!

Was getekend,
Ellen