VFGN weekend 2019 Diepenveen

31 mei tot 2 juni
Zon, fietsen en gezelligheid

Dit jaar werd het fietsweekend in het midden van het land gereden. Een gezellig hotel in Diepenveen was de thuisbasis.

Vrijdagochtend startte relaxed met een gezamenlijke kop koffie in de zon voor het landhuis waar we verbleven. Nadat even werd bijgepraat en de route werd besproken vertrokken we met een bescheiden groep fietsers voor een rondje van 100 kilometer.

Vanuit Diepenveen, via Deventer naar het westen, over landelijke wegen door weilanden, over het landgoed van paleis het Loo met een mooie klim, door het Veluwse bos via Elspeet en Vierhouten, via Epe naar de uiterwaarden van de IJssel, met het pontveer bij Olst naar de overkant om vervolgens weer terug te komen bij ons Hotel.

Daar werd gezellig geborreld en geleidelijk druppelden de overige deelnemers binnen. Na een heerlijke proeverij-diner met z’n allen op stok.

Zaterdagochtend was het wederom schitterend weer. Er werd rustig opgestart en na het ontbijt vertrokken we met 15 fietsers en volgauto. Vandaag een ronde van 130 kilometer. Noordwaarts langs de westoever van de IJssel naar Hattem, daar met het pontje naar de overkant. Daarna over heide, door bossen en weilanden naar het oosten om vervolgens nog even krachten te meten op de Holterberg.

Zaterdagavond werd moe en voldaan met de benen omhoog, chips en een biertje naar de slotetappe van de Giro d’Italia gekeken. Daarna gezamenlijk gegeten en de jaarvergadering gehouden. Hier maakten Bas Torrenga en Myrrith Hulsbergen bekend het bestuur te gaan verlaten na respectievelijk 5 en 8 jaar inzet voor de VFGN. Wij danken hen voor hun inzet en kijken uit naar hun opvolging.

Zondag werd een mooi ochtendrondje van 60 kilometer door het Gelderse land en over de Holterberg gereden… met wederom prachtig weer.

Het was een gezellig samenzijn met veel oude bekenden en een paar enthousiaste en goed rijdende nieuwe leden! Mooi dat jullie er allemaal waren!

Zet 6 oktober 2019 alvast in je agenda… dan is de najaarstocht.

Wij hebben er zin in.

Tot op de fiets