Federatie Medisch Specialisten

De NVOG is lid van de Federatie Medisch Specialisten. Door het lidmaatschap van de NVOG zijn NVOG-leden tevens aangeslotene van de Federatie.

De Federatie Medisch Specialisten staat voor 23.000 toegewijde artsen in ziekenhuizen en instellingen. Dag in dag uit werken zij aan het leveren van de beste zorg aan hun patiënten. De Federatie verenigt alle 32 specialismen, ondersteunt bij de uitoefening en ontwikkeling van het vak en spreekt met één krachtige stem in politiek en samenleving.

Wat doet de Federatie voor u?
U kunt op verschillende manieren inzicht krijgen in waar de Federatie voor staat, wat ze u kunnen bieden en waar uw bijdrage voor wordt gebruikt:

Juridische vragen?
Het Kennis- en dienstverleningscentrum van de Federatie Medisch Specialisten en de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) geeft juridisch advies bij onder andere arbeidsconflicten, opleidingsgeschillen en MSB-contracten. Iedereen die bij de Federatie is aangesloten of lid is van de LAD, kan 20 uur per jaar kosteloos juridische ondersteuning krijgen. Heeft u een juridische vraag, neem dan contact op via 088-1344112.