Voorbeelden uit de praktijk

Binnen maatschappen en vakgroepen vinden vaak mooie ontwikkelingen plaats. Denk aan een nieuwe manier van opereren, een goede samenwerking met een andere partij of een bijzondere manier van patiënteninformatie/-participatie. Heeft u een mooi praktijkvoorbeeld en wilt u die graag met anderen delen? Mail deze dan naar info@nvog.nl. Dan nemen we het op in onderstaand overzicht.
Juiste zorg op de juiste plek
Op de website van de Federatie Medisch specialisten staan onder het specialisme Gynaecologie voorbeelden van de juiste zorg op de juiste plek.
Patiënteninformatie/-participatie
  • “Sommige veelgebruikte keuze-/consultkaarten (zoals hevig menstrueel bloedverlies, GBS in de zwangerschap), liggen bij ons geplastificeerd op elke spreekkamer, zodat je het er gemakkelijk bij kan pakken.”, Krista Stibbe, Saxenburgh Medisch Centrum, Hardenberg.
  • “Wij kunnen alle folders, keuze-/consultkaarten, keuzehulpen en animatiefilms die op www.deGynaecoloog.nl staan via HIX digitaal in het zorgportaal van onze patiënten zetten, zodat zij dit thuis rustig door kunnen lezen of kunnen bekijken”, Moniek Twisk, BovenIJ ziekenhuis.
  • “Ga voor duidelijke en begrijpelijke audiovisuele informatie in verschillende talen die zwangeren en hun naasten helpen beter te begrijpen wat er aan de hand is of gaat gebeuren, naar: https://www.degynaecoloog.nl/informatiefilmpjes/.”, Olchert Vels, Behandeling Begrepen BV.