Nieuws

Werkgroep psychosomatische obstetrie en gynaecologie (WPOG) is op zoek naar twee enthousiaste bestuursleden

Publicatiedatum: 4 april 2024
De werkgroep psychosomatische obstetrie en gynaecologie (WPOG) is op zoek naar twee enthousiaste nieuwe bestuursleden. Reageer voor 1 mei 2024.

Gezocht: lid commissie Gynaecongres

Publicatiedatum: 29 maart 2024
De Commissie Gynaecongres zoekt een nieuw lid om het team te versterken.

Een verschuiving in de wijze van visiteren

Publicatiedatum: 28 maart 2024
In de afgelopen jaren heeft het NVOG-bestuur (bijna) elke gynaecologische vakgroep in Nederland digitaal bezocht, het welbekende flitsbezoek. Een vast bespreekpunt tijdens deze bezoeken is of de vakgroep punten heeft waar het bestuur over mee kan denken of aandacht aan zou moeten besteden. Begrijpelijkerwijs kunnen deze punten wisselen per kliniek. Een vaker gehoord geluid is echter de hoog ervaren belasting van de kwaliteitsvisitaties, waarbij vooral de voorbereidingstijd niet in verhouding lijkt tot het beoogde doel.

Update stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Publicatiedatum: 15 maart 2024
In dit bericht wordt een update gegeven over het stimuleringsprogramma “Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s), het subsidieprogramma van ZonMw ter ondersteuning van de implementatie van het basiskader VSV’s.

Gezocht: AIOS bestuurslid Pijler Gynaecologie

Publicatiedatum: 15 maart 2024
Voor het bestuur van de pijler Gynaecologie wordt een aios als bestuurslid gezocht.

Miljoenen extra vrijgemaakt voor vrouwspecifieke zorg

Publicatiedatum: 8 maart 2024
Op internationale vrouwendag vieren we de verworven rechten van de vrouw en wordt er aandacht besteed aan wat beter kan. Een belangrijk punt van verbetering is de gezondheidszorg voor vrouwen. Naar aanleiding van het NVOG rapport ‘Maatschappelijke acceptatie van vrouwspecifieke aandoeningen’, dat in december jl. aan de minister van VWS aangeboden werd, kondigt minister Dijkstra vandaag significante stappen aan voor de bevordering van vrouwspecifieke zorg.

Specifiek zoeken?