Nieuws

Ovariumweefseltransplantatie onder voorwaarden voortaan verzekerde zorg

Publicatiedatum: 30 mei 2023
Het uitnemen, invriezen en terugplaatsen van eierstokweefsel is vanaf 17 mei 2023 verzekerde zorg voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd, met een kankerdiagnose waarbij snel een behandeling nodig is.

Agenda + stukken 637e Algemene Ledenvergadering 5 juni 2023

Publicatiedatum: 22 mei 2023
Op maandag 5 juni vindt de 637e Algemene Ledenvergadering plaats via ZOOM. Meer informatie, de agenda en de stukken, vindt u op de website. https://www.nvog.nl/over-de-nvog/vereniging/alv/

Save the date: symposium Extreme prematuriteit, zorg op de grens van levensvatbaarheid d.d. 9 november 2023

Publicatiedatum: 22 mei 2023
Op donderdag 9 november 2023 organiseren de Werkgroep Perinatologie en Maternale Ziekten (WPMZ) van de NVOG en de Sectie Neonatologie van de NVK een gezamenlijk symposium over Extreme prematuriteit, zorg op de grens van levensvatbaarheid.

Word lid van de Federatie van VSV’s

Publicatiedatum: 16 mei 2023
De Federatie van VSV’s behartigt als brancheorganisatie de belangen van de VSV’s. De Federatie wordt een steeds belangrijkere partij in de geboortezorg. Zij zit aan alle landelijke tafels en zij nemen belangrijke beslissingen.

VSV-basiskader vastgesteld

Publicatiedatum: 15 mei 2023
Op 24 april jl. is in een bestuurlijk overleg met de geboortezorgpartijen het VSV-basiskader vastgesteld. Dit kader beschrijft de verantwoordelijkheden en bijbehorende taken die momenteel bij de VSV’s zijn belegd en vormt de basis voor de verdere professionalisering van VSV’s.

De vernieuwde keuzehulp voor myomen (vleesbomen) is nu beschikbaar

Publicatiedatum: 11 mei 2023
Deze vernieuwde keuzehulp is bedoeld om patiënten met klachten van myomen in de baarmoeder op uniforme wijze te informeren over de mogelijke behandelopties en om deze patiënten optimaal te betrekken bij de besluitvorming rondom een behandeling.

Specifiek zoeken?