VFGN weekend 19-21 juni 2015

Van 19 tot 21 juni zijn we voor het jaarlijkse fietsweekend neergestreken in het Limburgse Epen. In een heerlijk hotel met wijds uitzicht over de groene Limburgse glooiingen kwamen leden van heinde (Zuid-Limburg) en verre (Friesland) bijeen voor een gezellig weekend op de fiets.

Met 15 fietsers, plus een in de volgwagen, vertrokken we op zaterdagochtend voor een rit van 120 km die ons vanuit Limburg de Eiffel in leidde. Mooie landschappen, uitdagende klimmetjes en karakteristieke dorpen tekenden deze eerste dag. Qua temperatuur hadden de weergoden de zomer nog niet op het netvlies, maar we hielden het droog. Aan het einde van deze tocht ploften we neer op het terras van het hotel voor de nodige rehydratie en aanvullen van de zoutreserves.

‘s Avonds wachtte ons een heerlijk 4-gangen diner en werden diverse ‘wielertruien’ uitgedeeld ter aanmoediging, bejubeling of suggestie tot aerodynamisch scheren. De koffie werd uiteindelijk genuttigd tijdens de ledenvergadering. De afsluiting hiervan luidde ook het einde van deze dag in; uitrusten voor dag twee!

Voor de tweede dag stond een wat kortere ronde door het Limburgse landschap op de planning. Bij het vertrek voelden we de eerste druppels al…… Niet zeuren, we gaan gewoon fietsen! En warempel, het werd al vrij snel weer droog. Op naar het drielandenpunt! Ook tijdens deze rit werden we getrakteerd op prachtige uitzichten en mooie weggetjes. Het bovenste deel van dit canvas werd echter ingevuld door dreigende wolken die na 50km fietsen hun dreigement besloten waar te maken; het begon te gieten. Aangezien de groep al enigszins was uitgedund omdat mensen vroeger naar huis (of Frankrijk) wilden en de omstandigheden er niet prettiger op werden besloten we de kortste route terug naar Epen te nemen. Maar wel nog even de Kruisberg nemen hoor!

Tot op de huid verregend kwamen we een dik half uur later aan bij het hotel waar iedereen nog van een warme douche kon genieten alvorens met een kop koffie en echte Limburgse vlaai het weekend af te sluiten.

Tot ziens fietsvrienden, tot de volgende tocht……..!

En wat ons betreft is er nog meer dan genoeg ruimte in het peloton, dus houdt de website en mailings in de gaten voor het fietsweekend van volgend jaar!

Frank van Raaij