VFGN weekend 2018 Noorbeek

Woensdag 30 mei

“Wo geisse haer?” “Noar Noorbeek fitse”! Vanaf de ochtendoverdracht doet iedereen zijn best om poli, partus en administratie zo snel, goed en efficiënt mogelijk te doen om ’s avonds naar Noorbeek af te reizen. Gedurende de avond druppelen de deelnemers binnen. In de avondzon wordt op het terras met uitzicht over de Limburgse en Belgische heuvels genoten van de avondzon. Onder het genot van een lokale Tripple (you drink’m… don’t ride’m) wordt bijgepraat en wordt het komende weekend voorbeschouwd. Sommigen gaan met de kippen op stok.. anderen duiken nog even de bar in.

Donderdag 31 mei

Nadat iedereen is aangekomen wordt goed ontbeten. Rond 9 uur stappen we op de fiets voor een prachtige tocht door het Limburgse en Belgische heuvelland. In de zon worden prachtig glooiende stukken afgewisseld met kuitenbijtertjes. Onderweg haakt een Amerikaan aan die hard fietst (niet alleen voor zijn leeftijd van 53 jaar) en waarvan een aantal overtuigd is dat hij een elektromotor in zijn fiets heeft. Na 100 km eindigt de tocht in het zwembad van Wilbert in Maastricht. Bier, chips en gezelligheid helpen ons over de zure benen heen. Hierna lekker opdrogen en uitfietsen terug naar Noorbeek en ’s avonds gezellig eten met z’n allen.

Vrijdag 1 juni

Na wederom een heerlijk ontbijt wordt het dagplan doorgenomen. Aangezien het pijpenstelen regent wordt democratisch een aantal alternatieven afgewogen, variërend van fietsen in  Luxemburg (daar regent het niet namelijk), tot een boek lezen op de bank, of gewoon gaan fietsen in de regen… “we zijn toch niet van suiker”. Het wordt het laatste. Met bijna de gehele groep en een volgauto zetten we koers naar Spa. Na ongeveer 50 kilometer fietsen worden we verblijd met vers Belgisch gebak en warme koffie. ’s Middags fietst de helft terug naar Noorbeek en volbrengen de waterliefhebbers de ronde via Spa. Na een warme douche worden tijdens het diner, de regen en nattigheid uitgebreid besproken en wordt de jaarlijkse ledenvergadering gehouden en worden prijzen uitgereikt aan de toppers van de dag.

Zaterdag 2 juni

Mooi wakker worden… het zonnetje doet zijn best en iedereen heeft zin in de dag. Tijdens het ontbijt worden nieuwsberichten over grootste overstromingen in tientallen jaren in de Ardennen gedeeld. We mogen trots zijn over het heelhuids doorstaan van de tocht van gisteren. Om 9 uur lekker op de fiets voor een tocht door België. Mooi fietsen, bijpraten, en met 6 man kijken hoe Sanne de 5e lekke band van Jorik plakt. Na de tocht wordt met de benen omhoog en een biertje nagepraat en ’s avonds weer heerlijk gegeten.. het leven is goed!

Zondag 3 juni

Voor de gelukkigen die er nog waren, is nog een mooi rondje uitgezet om nog even af te koelen van dit waanzinnig leuke, lekkere en gezellige weekend! Lekker 45 kilometer in de ochtendzon klimmen en naar beneden suizen in de buurt van Noorbeek…

Dank allen voor jullie aanwezigheid, gezelligheid, kopwerk, navigatiekunsten en enthousiasme! Nu weer aan het werk in oktober weer een rondje koersen met z’n allen.