Najaarstocht 2015

Mountainbiken met de VFGN, wat een succes!

Najaarstocht met mountainbike

Afgelopen zondag, we schrijven 20 september, bleek een mooie nazomerse dag. De harde kern van de VFGN, een dikke tien man en vrouw sterk, hadden afgesproken om de traditionele najaarstocht te gaan fietsen. Voor de verandering stond er dit keer een mountainbike tochtje op de agenda.

Snelheidsduivel in de berm

De ochtend begon met koffie en taart terwijl de Drunense duinen er prachtig bij lagen. De meesten van ons hadden een, al dan niet geleende, MBT bij zich en voor de rest had het bestuur fietsen geregeld. Toen we compleet waren en de versnaperingen genuttigd, vertrokken we. Het tempo was goed te doen, te langzaam voor een enkeling die dan ook een pittige demarrage plaatste. Een paar bochtjes verder kwam ik deze snelheidsduivel weer in de berm tegen. Voor de niet geoefende MTB-er was het parcours best technisch. Voor mijzelf was het de tweede keer dat ik een mountainbike tochtje reed en de adrenalinebloedspiegel was dan ook regelmatig hoog.

Gedold, gelachen en bijgepraat

Met uitgeknepen bijnieren en gespannen kuiten stuurde ik mijn huurfiets over het pad. Maar wat is het daar mooi. Bossen, heuvels, duinen, fraaie vergezichten, alles schoot voorbij. En het weer bleef maar schitterend. De sfeer was dan ook meer dan goed te noemen, er werd gedold, gelachen en bijgepraat. Dat is het leuke van de VFGN, oude bekenden, nieuwe vrienden, het voelt als een kleine familie.

Lekker lunchen

Nieuwe meefietsers zijn dan ook altijd meer dan welkom, hoe groter en diverser de groep, hoe leuker. Nadat we het volle rondje gereden hadden, ik geloof zo’n 25 kilometer, sloten we de dag af met een uitgebreide gezellige lunch.

Ik kijk nu al uit naar de voorjaarstocht!

Bas Torrenga