SIG Andrologie

Het doel van de SIG Andrologie is het bevorderen van de kwaliteit van andrologische zorg. Wij nemen hiervoor onder andere het voortouw in het vernieuwen van de multidisciplinaire richtlijn Mannelijke Subfertiliteit en werken aan een eenduidige registratie en multidisciplinaire evaluatie van het chirurgisch verkrijgen van zaad en de daarmee verrichte fertiliteitsbehandelingen.

Daarnaast is onze missie om het onderzoek en onderwijs op het gebied van de andrologie te initiëren en stimuleren. Hiermee vergroten we de kennis bij gynaecologen, urologen, internisten, medisch oncologen, fertiliteitsartsen, klinisch embryologen en analisten over dit onderwerp.

Een van de voorbeelden van onderwijs is het college ‘Waarom hebben mannen steeds slechter zaad?‘ van de Universiteit van Nederland. In dit college laat uroloog Marij Dinkelman-Smit (Erasmus MC) zien wat er allemaal mis kan zijn met iemands zaad en hoe het gedrag van die persoon van afgelopen weekeinde het sperma over drie maanden beïnvloedt.

Wilt u lid worden van de SIG Andrologie? Aanmelden kan via Werkgroeplid worden.