Nieuws

Strong Babies – wetenschappelijke subsidieronde onderzoek vroeggeboorte

Publicatiedatum: 23 maart 2023
Nu open: wetenschappelijke subsidieronde onderzoek vroeggeboorte Deze zomer reikt Strong Babies nieuwe projectfinancieringen uit. Het gaat om drie persoonsgebonden beurzen van elk € 10.000,-. Ben je een onderzoeker met een eigen onderzoek gericht op vroeggeboorte? Dien dan voor 1 april 2023 een aanvraag in.

Handreikingen SIRM voor verbeteren regionale samenwerking in VSV’s

Publicatiedatum: 21 maart 2023
In opdracht van VWS heeft SiRM twee handreikingen geschreven voor regionale samenwerking in de geboortezorg. Een versie voor VSV's die IGO zijn of willen vormen en een handreiking voor VSV's die hun samenwerking willen verbeteren en professionaliseren.

Zero Tolerance voor meisjesbesnijdenis

Publicatiedatum: 9 maart 2023
In 2030 moeten – volgens de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties - schadelijke praktijken, waaronder meisjesbesnijdenis, verleden tijd zijn. Zover zijn we nog lang niet. We moeten met z’n allen hard aan de slag, en we doen daarbij ook een beroep op alle gynaecologen. Op jou dus!

‘Persbericht; Psychiater Sandra Kooij, cardioloog Janneke Wittekoek en gynaecoloog Dorenda van Dijken bundelen krachten voor meer aandacht hoofd-hart-hormonen connectie’

Publicatiedatum: 23 februari 2023
Recent onderzoek laat zien dat ADHD, hartklachten en hormonale stemmingswisselingen vaak bij dezelfde patiënten voorkomen. Vrouwen met ADHD hebben meer last van hart - en hormonale klachten dan gemiddeld en lopen hier onnodig lang mee rond.

Oproep aan Tweede Kamer: neem de geboortezorg in zijn geheel mee bij monitoring stapeling eigen betalingen

Publicatiedatum: 22 februari 2023
Op 23 december 2022 liet minister Kuipers weten dat hij de stapeling van de eigen bijdragen gaat monitoren. Dit houdt in dat het verplichte eigen risico en de eigen bijdragen voor onder andere ziekenvervoer en kraamzorg worden gemonitord.

NIEUW & VERPLICHT: invullen ‘aanvraagformulier vaststellen bestaande zorg’ bij ZonMw DO/GGG programma’s, ZE&GG en LTC

Publicatiedatum: 22 februari 2023
De Veldnorm toetsing en kwaliteitsborging WMO-plichtige zorgevaluaties gaat per 1 maart 2023 van kracht. De Veldnorm is een set van afspraken die gaat helpen om de opstart en uitvoering van zorgevaluaties te verstellen en vergemakkelijken.

Specifiek zoeken?