Nieuws

Onze vernieuwde NVOG-website is live!

Publicatiedatum: 26 januari 2023
Zoals u ziet, is onze website in een nieuw jasje gestoken. We hebben daarbij niet alleen het uiterlijk aangepast, maar ook de structuur en inhoud veranderd en verbeterd. Zodat u snel en makkelijk op de hoogte blijft van belangrijke ontwikkelingen in ons vakgebied.

Keuze type vaginaal speculum en duurzaamheid

Publicatiedatum: 25 januari 2023
De afgelopen tijd kreeg de Commissie Duurzaamheid/GynaeGoesGreen regelmatig vragen over wat het duurzaamste speculum is. Hieronder zetten wij een en ander op een rij.

Koninklijke onderscheiding voor Frank Broekmans

Publicatiedatum: 23 januari 2023
Prof. dr. Frank Broekmans is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij ontving de koninklijke onderscheiding op vrijdag 20 januari 2023 tijdens zijn afscheidssymposium van het UMC Utrecht.

NVOG zoekt directeur

Publicatiedatum: 19 januari 2023
De NVOG zoekt een doortastende en resultaatgerichte directeur. Als directeur werk je nauw samen met het NVOG-bestuur aan het vormgeven en coördineren van strategische, beleidsmatige en verenigingsvraagstukken en vertaal je deze naar de activiteiten voor het bureau.

Jongvolwassenen kunnen nu ook kosteloos HPV-vaccinatie krijgen

Publicatiedatum: 12 januari 2023
De NVOG is blij dat ruim 1,3 miljoen jongvolwassenen van 19 tot 27 jaar begin dit jaar de uitnodiging voor vaccinatie tegen het humaan papillomavirus (HPV) ontvangen.

Update preferentiebeleid hormoonspiraaltjes

Publicatiedatum: 22 december 2022
Zorgverzekeraar VGZ heeft de invoering van het voorkeursbeleid voor de hormoonspiraal Levosert aangepast. VGZ gaat eerst in een pilot onderzoeken welke scholing zorgprofessionals nodig hebben om vertrouwd te raken met de Levosert en hoe het werken met de Levosert verloopt in de praktijk.

Specifiek zoeken?