Communicatieadviseur – 24-32 uur per week – Utrecht

28 juni 2023

Ben jij een Communicatieadviseur die makkelijk schrijft? Heb je een duidelijke visie op belangenbehartiging en de rol van communicatie daarin. Word je enthousiast van de dynamiek van het maken van een tijdschrift? Misschien is deze functie dan iets voor jou!

De NVOG is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor gynaecologen en gynaecologen in opleiding. Samen met 31 andere beroepsverenigingen vormt de NVOG de Federatie Medisch Specialisten (de Federatie). De Federatie vertegenwoordigt 23.000 toegewijde dokters in ziekenhuizen en instellingen. Samen spreken we met één krachtige stem in politiek en samenleving en gaan we voorop in vernieuwing zodat iedereen in Nederland kan rekenen op de beste zorg.

De NVOG behartigt de (maatschappelijke) belangen van gynaecologen en ondersteunt hen op het gebied van opleiding, kwaliteit en wetenschap zodat zij in de dagelijkse praktijk optimaal hun werk kunnen doen. Samen hebben wij de missie om de beste zorg aan iedere vrouw in elke levensfase te bieden. De NVOG is een dynamische vereniging met actieve en geëngageerde leden en een gedreven bestuur. Met 10 enthousiaste medewerkers zetten wij ons als verenigingsbureau in voor onze 1500 leden (1100 gynaecologen en 400 gynaecologen in opleiding). Ons kantoor is gevestigd in de Domus Medica in Utrecht.

De NVOG is op zoek naar een enthousiaste

Communicatieadviseur (24-32 uur per week)

Wat ga je doen?
Als communicatieadviseur zorg je, in samenwerking met je collega’s en het bestuur, voor een duidelijke positionering en profilering van de NVOG. Je hebt een breed pakket aan werkzaamheden op verschillende niveaus. Je levert enerzijds een strategische bijdrage aan de ontwikkeling van onze communicatieaanpak die past bij de (meerjaren) visie en strategie van de vereniging. Je vertaalt dit naar beleid en naar een communicatieplan en krijgt hiervoor de handen op elkaar. Anderzijds voer je ook alle werkzaamheden op het gebied van (leden)communicatie uit. Ook ben je als projectleider verantwoordelijk voor de projectmatige aanpak van ontwikkelvraagstukken op het gebied van communicatie binnen de vereniging. Daarnaast ben je, in nauwe samenwerking met het bestuur en de woordvoerders van de Federatie, het eerste aanspreekpunt van de NVOG als het gaat om pers en woordvoering.

Kortom, geen dag is hetzelfde! Je bent binnen de vereniging de ‘spin in het web’ en de expert voor alles wat met externe en interne communicatie te maken heeft en dit leidt tot een gevarieerd werkpakket. Denk daarbij aan het volgende:

 • doorontwikkelen van het communicatiebeleid;
 • ondersteunen van de voorzitter en de Public Affairs adviseurs van de Federatie op het gebied van pers en lobby;
 • verzorgen van de nieuwsberichten en de nieuwsbrief;
 • bijhouden van sociale media;
 • redactie van de NVOG website en de website ‘deGynaecoloog.nl’ en de doorontwikkeling ervan
 • redactie van het (digitale) tijdschrift Nederlands Tijdschrift voor Obstetrie & Gynaecologie (NTOG) en de doorontwikkeling ervan
 • centrale redactieraad College Perinatale Zorg (CPZ);
 • ondersteunen van diverse commissie zoals de commissie Gynaecongres en de commissie Patiëntencommunicatie;
 • geven van communicatieadvies bij diverse losse projecten.

Wie ben jij?
Jij bent een gedreven en moderne communicatieadviseur die zelfstandig werkt en pro-actief is.

Jij hebt een duidelijke visie op verenigingscommunicatie en ledenbinding en weet deze visie praktisch te vertalen. Jij wordt enthousiast van het combineren van strategie en praktische uitvoering en bent ‘hands-on’, zeer flexibel en houdt van aanpakken. Je voelt politieke en bestuurlijke verhoudingen goed aan, bent goed in staat tactisch te handelen, communicatief sterk en je hebt een vlotte pen. Je bent accuraat en dat wat je oplevert ziet er verzorgd uit. Je hebt interesse in de nieuwe communicatiekanalen (bijv. podcasts) en hebt kennis van en ervaring met het ontwikkelen en onderhouden van websites, sociale media en (digitaal) uitgeven van tijdschriften. Je beschikt over projectmanagement vaardigheden, werkt graag samen en bent in staat om mensen aan te sturen.

Jij wordt enthousiast als je het gevoel hebt écht iets bij te kunnen dragen aan de zorg in Nederland en hebt interesse in de inhoudelijke onderwerpen waar we mee bezig zijn.

Je begrijpt dat communicatiewerk in het algemeen en de agenda’s van medisch specialisten in het bijzonder zich nou eenmaal niet altijd aan jouw werktijden houden, voor jou is het geen probleem hier flexibel mee om te gaan. Dat je ook af en toe avondvergaderingen hebt, zie je als een kans om je werk en privé flexibel vorm te geven.

Tot slot, met een klein team van professionals zijn wij samen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het verenigingsbureau. Dit vraagt flexibiliteit, je werkpakket is niet statisch en dit betekent dat wij continu binnen het team afstemmen wat prioriteit heeft en daar de verschillende werkzaamheden op inrichten.

In de selectie nemen we verder de onderstaande criteria mee:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring als communicatieadviseur
 • Affiniteit met de gezondheidszorg en wetenschap is een pré
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Redactionele ervaring
 • Digitaal vaardig en bij voorkeur bekend met het MS Officepakket, WordPress, LaPosta, Sociale Media.

Wat bieden wij?
Een afwisselende baan binnen een klein professioneel en fijn team in een dynamische en informele werkomgeving met bevlogen professionals. Het ontbreekt aan niets om prettig te werken en zowel je directe collega’s als die van de andere verenigingen te ontmoeten. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en samenwerking: binnen de geldende kaders heb je de vrijheid om er echt jouw baan van te maken. We werken thuis en op kantoor zodanig dat de balans voor jou en voor het team goed is. We organiseren geregeld gezellige momenten voor een goede verbinding.

We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een eindejaarsuitkering en een tegemoetkoming in de zorgverzekering. Het salaris is marktconform en stemmen we af op jouw kennis en ervaring. We starten met een jaarcontract met de intentie dit om te zetten in een vaste aanstelling.

Informatie en sollicitatie
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan horen wij graag van je! Wij komen graag met geïnteresseerde kandidaten in gesprek. Neem voor meer informatie contact op met Ron van der Heijden, Directeur NVOG. Dat kan via e-mail of telefonisch: 06 5758 4913.

Belangstelling
Stuur dan je sollicitatie met motivatie en CV naar Muriël Poels.

Van bemiddeling en acquisitie door derden of ZZP-ers wordt geen gebruik gemaakt en hier wordt niet op gereageerd.

Communicatieadviseur – 24-32 uur per week – Utrecht

Specifiek zoeken?