November 2023

In 2019 schreven we het visiedocument: De Gynaecoloog 2025 – de Opleiding, welke sindsdien heeft geleid als leidraad voor verschillende ontwikkelingen binnen de VAGO, het vak en de opleiding tot gynaecoloog.

Sindsdien is er echter ook veel buiten de scoop van het document veranderd: een pandemie, met ontwikkelingen als digitalisering, centralisatie en veranderende kijk op mogelijkheden van (thuis) werken en privé tot gevolg. Daarnaast ontstaat er een toenemende druk op de zorg en het zorgsysteem, en vragen patiënten tegelijk om meer zorg, afgestemd op elk individu.

De VAGO vindt het belangrijk dat we als medisch specialist van de toekomst, en als vereniging flexibel en vooruitstrevend blijven. Om deze reden herijkt de VAGO jaarlijks haar “VAGO visie”, gestaafd op de inhoud van het visiedocument uit 2019.

De VAGO is dynamisch en vooruitstrevend, en wil constant vernieuwen en innoveren. De ontwikkelingen van de afgelopen tijd, in combinatie met deze ambitie hebben gemaakt dat we de herijking van onze visie dit jaar opnieuw publiceren en uitbrengen als een nieuw visiedocument.

 

VAGO Visiedocument: Uniek en bevlogen

Specifiek zoeken?