Als ANIOS je kennis en ervaring verder ontwikkelen in de verloskunde en gynaecologie en je goed voorbereiden op een specialisatie? Dat kan bij ons op de afdeling Verloskunde en Gynaecologie van het Erasmus MC.

Werkomgeving

Alvast een goed beeld krijgen van jouw werkplek en kennis maken met collega’s? Volg het Instagram account Afdeling Verloskunde (@verloskunde.erasmusmc.sophia) • Instagram photos and videos

Onze afdeling is opgedeeld in twee subafdelingen: Verloskunde en Foetale Geneeskunde en Voortplantingsgeneeskunde. De kliniek Verloskunde bevindt zich in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. De poliklinieken Verloskunde, Foetale Geneeskunde en Voortplantingsgeneeskunde zijn gevestigd in de Erasmus MC Centrumlocatie.

De subafdeling Verloskunde en Foetale Geneeskunde bestaat uit een enthousiaste groep perinatologen, fellows Perinatologie, een internist Obstetric Medicine, klinisch verloskundigen, arts-assistenten, arts-echoscopisten en wetenschappelijk medewerkers.

De subafdeling Voortplantingsgeneeskunde bestaat uit een hoogleraar reproductieve endocrinologie en infertiliteit, gynaecologen met subspecialisatie voortplantingsgeneeskunde en daarnaast een fellow voortplantingsgeneeskunde, embryologen, fertiliteitsartsen, seksuologen en andrologen.

Onze zorg, wetenschappelijk onderzoek en het onderwijs volgt de levensloopbenadering. De focus van het wetenschappelijk onderzoek is Embryonale Gezondheid & Foetale en Neonatale zorg. Daarnaast levert de afdeling een grote bijdrage aan onder andere het onderwijs binnen het curriculum van de studie Geneeskunde en de opleiding tot gynaecoloog.

Functie-inhoud

Als ANIOS word je ingezet bij de Verloskunde en Gynaecologie. Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het;

 • Lopen van visite en het bieden van ondersteuning in het zorgproces.
 • Zorgdragen voor patiënten met een directe zorgvraag op de Acute Verloskunde Unit.
 • Verrichten van bevallingen, zelfstandig en in samenwerking met de andere professionals op het verloskamercomplex.

Wanneer nodig, ben je ook verantwoordelijk voor het spreekuur op de polikliniek voor zwangere vrouwen, dit onder supervisie van één van de stafartsen.

Ontwikkel je verder in je vak door het volgen van onderwijs. De afdeling is actief betrokken bij diverse wetenschappelijke onderzoeken. Voor jou als basisarts super interessant!

Naast dagdiensten werk je avond-, nacht- en weekenddiensten.

Profiel

Je hebt de opleiding tot basisarts afgerond en minimaal 1 jaar ervaring als ANIOS Verloskunde en Gynaecologie. Daar je zelfstandig spreekuur doet is kennis op het gebied van verloskunde en gynaecologie belangrijk.

Daarnaast;

 • Spreekt patiëntenzorg in een multidisciplinair verband in een tertiair medisch centrum je aan.
 • Geeft werken met vele anderen je veel plezier.
 • Bent je sociaalvaardig en beschik je over goede communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Het betreft in principe een full time dienstverband van 46 uur per week voor één jaar met zicht op verlenging.
 • Bij een fulltime aanstelling is het mogelijk om af en toe een dag geroosterd te worden voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. Samen bespreken we jouw inzetbaarheid op de afdeling. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.544,- (schaal 11a) bij een volledige werkweek van 46 uur. Bij inschaling wordt rekening gehouden met je werkervaring als arts-assistent.
 • Een cao-salarisverhoging van 4% per november 2023.
 • Een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.

 Inlichtingen en solliciteren
Bel voor meer informatie dhr. dr. A.J. Eggink, gynaecoloog-perinatoloog, hoofd subafdeling Verloskunde en Foetale Geneeskunde, bereikbaar via mw. E. Gomes, secretaresse en coördinator van de AIOS-opleiding Erasmus MC, telefoon: 010  704 26 98 of 06 500 317 64 of via de mail: opleidinggynaecoloog@erasmusmc.nl.

Enthousiast geworden? Solliciteren is zo gedaan via de sollicitatiebutton.

 

ANIOS Verloskunde en gynaecologie – Erasmus MC – Rotterdam

Specifiek zoeken?