NVOG vacatures

NVOG ondersteunt belang van toegankelijke en stigma-vrije abortuszorg

Publicatiedatum: 28 september 2023
De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) heeft haar steun uitgesproken voor het Abortus Manifest van de Vrije Keuze Coalitie dat vandaag, op de International Safe Abortion Day, gepresenteerd wordt in Den Haag.

Drukbezochte Seniorendag in Assen

Publicatiedatum: 26 september 2023
Op 21 september 2023 hield de seniorensectie van de NVOG haar jaarlijkse buitendag. Er waren een honderdtal gepensioneerde gynaecologen en partners afgereisd naar Assen waar we te gast waren in het prachtige Drents museum.

Gezocht: visiteurs voor de commissie kwaliteitsvisitatie NVOG

Publicatiedatum: 19 september 2023
De commissie kwaliteitsvisitatie van de NVOG is doorlopend op zoek naar enthousiaste en bij kwaliteit betrokken collegae, met aandachtsgebied perinatologie, oncologie, voortplantingsgeneeskunde of urogynaecologie/benigne gynaecologie.

Thuismonitoring bij IVF even veilig en succesvol

Publicatiedatum: 5 september 2023
Uit een studie, gepubliceerd in The Lancet, blijkt dat thuismonitoring het net zo goed doet als ziekenhuismonitoring bij het plaatsen van ingevroren embryo’s bij vrouwen in de natuurlijke cyclus. Er is sprake van hetzelfde resultaat qua zwangerschapsresultaten en baby’s geboren. De uitkomsten van dit onderzoek hebben implicaties voor alle ivf behandelingen wereldwijd.

IVF-cijfers 2021: meer IVF-behandelingen en meer IVF-babies

Publicatiedatum: 31 augustus 2023
De cijfers over IVF-behandelingen in 2021 laten een positieve ontwikkeling zien ten opzichte van het voorgaande jaar, waarin de impact van de coronapandemie merkbaar was.

Najaarscompetitie NVOG Kennisspel

Publicatiedatum: 29 augustus 2023
Op 25 september start de najaarscompetitie van het NVOG Kennisspel weer! Ook deze editie tellen de punten die je vanaf dan behaalt met de Vraag van Vandaag mee.

Specifiek zoeken?