Verslag en foto’s 8e Seniorendag – 21 september 2023

3 oktober 2023

Drukbezochte Seniorendag in Assen

Op 21 september 2023 hield de seniorensectie van de NVOG haar jaarlijkse buitendag.

Er waren een honderdtal gepensioneerde gynaecologen en partners afgereisd naar Assen waar we te gast waren in het prachtige Drents museum.

De ochtendvoordrachten werden verzorgd door de twee vakgroepen van beide Groningse ziekenhuizen; het UMC Groningen en het Martiniziekenhuis die de handen broederlijk en zusterlijk ineen hadden geslagen.

Achtereenvolgens hielden Ellen Klinkert (Endometriosezorg), Robert Hakvoort (urogynaecologische zorg), Fleurisca Korteweg (geboortezorg) en Hans Nijman (immunotherapie bij endometrium carcinoom) boeiende verhalen.

Na de traditionele groepsfoto en de lunch werden we bijgepraat over het lot van de Molukkers in Drenthe waarover een fraaie tentoonstelling in het museum is. Niet altijd iets waar je als Nederlander trots op kunt zijn.

Na een uurtje het museum bezocht te hebben waar ook nog een tentoonstelling over de tijd die Van Gogh in Drenthe doorbracht was werd het programma vervolgd met een lezing van (ex)gynaecoloog Sjaak Wijma , nu directeur van het Zorginstituut Nederland, over de stand van zaken van het Integraal Zorg Akkoord. Boeiende maar niet erg geruststellende materie. Er komen grote veranderingen aan in de gezondheidszorg!

De beide presenterende klinieken werden door onze vertrekkend voorzitter, Ineke van Seumeren, bedankt en verblijd met het traditionele sculptuur van onze beeldhouwer/gynaecoloog Evert van Rijssel . Ineke van Seumeren heeft gedurende zes jaar het voorzitterschap op zich genomen en werd toegesproken door onze nieuwe voorzitter Thierry van Dessel.

Na een korte borrel ging iedereen weer ’s zijns weegs en konden we terugkijken op een geslaagde en goed bezochte seniorendag.

De seniorensectie is alive and kicking!

“Jonge”  pensionado’s die nog geen lid zijn: meld je aan!!

Volgend jaar komen we in september weer bijeen en dan gaan we naar Heerlen in het diepe zuiden.

 

        

   

   

   

  

   

   

   

Specifiek zoeken?