Subsidieregeling Veelbelovende Zorg projectideeën

De Subsidieregeling veelbelovende zorg is weer opengesteld voor het indienen van projectideeën. De deadline voor het indienen van een projectidee bij de Koepel Wetenschap is dinsdag 1 maart 2022 om 17:00 uur.

Waar is deze regeling voor bedoeld?
De regeling is bedoeld voor veelbelovende zorg die nog niet uit het basispakket vergoed wordt, omdat de effectiviteit van deze zorg ten opzichte van de standaardzorg in Nederland nog niet is onderzocht. Met de subsidie worden zowel de zorgkosten als de onderzoekskosten vergoed. Zo kunnen zorgaanbieders, behandelaren en onderzoekers ten opzichte van de standaardzorg de effectiviteit en kosteneffectiviteit van de veelbelovende zorg onderzoeken. Bij positieve resultaten wordt deze zorg voortaan uit het basispakket vergoed.

Verzoek van Koepel Wetenschap
Mocht u mee willen doen met deze subsidieronde wordt verzocht uw projectidee eerst aan de Koepel Wetenschap voor te leggen. De Koepel Wetenschap vindt het belangrijk om al in een vroeg stadium aangehaakt te zijn, aangezien het projectidee een opmars kan zijn voor de NVOG Kennisagenda 2023-2026, die onlangs weer van start is gegaan.

Deadline aanleveren aan Koepel Wetenschap
De deadline voor het aanleveren van projectideeën voor de subsidieregeling Veelbelovende zorg aan de Koepel Wetenschap is gesteld op Dinsdag 1 maart 2022, 17.00 uur.

Indienen kan via wetenschap@nvog.nl, middels dit Aanmeldformulier projectidee ronde 7 Veelbelovende zorg. Dit is het format dat ook bij ZonMW ingediend moet worden, met een enkele toevoeging door de Koepel Wetenschap omtrent duurzaamheid op pagina 6. Wij vragen u om het format zo volledig mogelijk in te vullen.

U ontvangt in de week van 7 maart bericht van de Koepel Wetenschap over uw projectidee. Mocht de Koepel Wetenschap adviseren dat uw projectidee nog enige aanpassing nodig heeft, dan heeft u hiervoor nog ruim de tijd voor de deadline bij ZonMW van 5 april 2022, 14.00 uur.