Nieuwe voorzitter WCU

Na ruim 10 jaar heeft Ruud Bekkers aangegeven dat het tijd wordt voor een nieuwe voorzitter van de Werkgroep Cervix Uteri (WCU, Dutch Colposcopic Society). Deze NVOG werkgroep heeft als doel om over patiënten met cervix uteri aandoeningen mee te denken en te adviseren. Daarnaast zorgt het bestuur van de werkgroep voor inhoudelijke ondersteuning van de richtlijn over dit onderwerp en is de werkgroep betrokken bij wetenschappelijk onderzoek.

Er werd een vacature uitgezet om op zoek te gaan naar iemand die zich in wil zetten om de zorg voor premaligne afwijkingen en maligniteiten van de cervix continu te verbeteren. Iemand die het leuk vindt om ook met betrokkenen van andere instanties zoals o.a. het RIVM, Olijf, HPV Taskforce Nederland, FMS, ZE&GG en PALGA samen te werken. Om contacten met de EFC en IFCPC te onderhouden en congressen te organiseren. Een persoon met aantoonbare wetenschappelijke interesse voor dit aandachtsgebied.

De vacature is ingevuld. Met ingang van de volgende WCU vergadering in oktober is Jacqueline Louwers, gynaecoloog in het Diakonessenhuis, locatie Utrecht, de nieuwe voorzitter van de WCU. Wij wensen haar veel succes.