Koninklijke onderscheiding voor Frank Broekmans

23 januari 2023

Prof. dr. Frank Broekmans is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij ontving de koninklijke onderscheiding op vrijdag 20 januari 2023 tijdens zijn afscheidssymposium van het UMC Utrecht. Aanleiding voor de onderscheiding is zijn onderzoek op het gebied van vruchtbaarheid en voortplanting. “Zijn wetenschappelijke werk heeft grote internationale impact en hij combineert onderzoek op energieke wijze met uitstekende patiëntenzorg”, aldus het UMC Utrecht.

Frank Broekmans studeerde geneeskunde in het VUMC en ging vervolgens aan het werk op de afdeling Voortplantingsgeneeskunde in het UMC Utrecht. Daar deed hij veel wetenschappelijk onderzoek naar eierstokveroudering en de rol van het endometrium bij vruchtbaarheidsstoornissen. Van 2015 tot 2017 was Broekmans onder andere coördinator van het bestuur van de Special Interest Group Reproductive Endocrinology van de European Society of Human Reproduction and Embryology en voorzitter van de pijler Voortplantingsgeneeskunde. Daarnaast neemt Frank deel aan verschillende Advisory boards en is hij reviewer voor internationale tijdschriften als Gynaecological Obstetrical Investigation, Fertility Sterility, Human Reproduction, en Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

In de afgelopen decennia heeft Frank Broekmans zich met tomeloze energie en grote persoonlijke betrokkenheid ingezet om patiënten te begeleiden en behandelen.

De NVOG feliciteert Frank Broekmans van harte met de ontvangen Koninklijke onderscheiding.

Specifiek zoeken?