Tumorwerkgroep Gynaecologie regio Leiden

In het opleidingscluster Leiden bestaat sinds jaar en dag een intensief samenwerkingsverband tussen de regionale ziekenhuizen Haaglanden Medisch Centrum (Westeinde & Bronovo), Reinier de Graaf Groep, Haga ziekenhuis, Lange land ziekenhuis, Alrijne Ziekenhuis , Groene Hart ziekenhuis en het Leids Universitair Medisch Centrum met betrekking tot de gynaecologische oncologie.

2 jaarlijks is er een multidisciplinaire meeting voor gynaecologen, oncologen, radiotherapeuten en specialisten in opleiding. Besproken worden; nieuwe protocollen, lopende studies, casuïstiek, ontwikkelingen in de regio.

We hebben een regionaal protocol voor ovariumcarcinoom en endometriumcarcinoom.

Wekelijks zijn er MDO’s mbv video-conference tussen elk perifeer ziekenhuis met het LUMC waar alle gynaecologische oncologie wordt besproken. Als de HIPEC wordt geïmplementeerd is het streven naar een enkel MDO waar alle patiënten met ovariumcarcinoom uit de regio zullen worden besproken.

Op 3 locaties (LUMC, MCH-Westeinde, RdGG) worden patiënten met (verdenking) ovariumcarcinomen geopereerd, door de lokale gynaecoloog met oncologie als aandachtsgebied en de gynaecologisch-oncoloog uit het LUMC. Het streven is om in 2019 te starten met HIPEC in het LUMC.