Symposium Maatschappelijke acceptatie van vrouwspecifieke aandoeningen!

Datum: 12 december 2023

De NVOG organiseert op dinsdag 12 december a.s. vanaf 18.15 uur in Domus Medica in
Utrecht een symposium over de laatste ontwikkelingen omtrent het project ‘Maatschappelijke acceptatie van vrouwspecifieke aandoeningen’!

Op 13 oktober 2022 heeft de kick-off plaatsgevonden van het project Maatschappelijke acceptatie van vrouwspecifieke aandoeningen, een initiatief van de NVOG en WOMEN Inc., en gesubsidieerd door ZonMw. Diverse patiëntenorganisaties hebben hier ook aan bijgedragen onder coördinatie van de Patiëntenfederatie Nederland. Samen met vele stakeholders, ondersteund door het Kennisinstituut Medisch Specialisten en HTA-specialisten, is er een impact- en witte vlekkenanalyse uitgevoerd van belangrijke thema’s, te weten bekkenbodemproblemen, cyclusstoornissen en cyclus-gerelateerde buikpijn (incl. endometriose), hormoon-gerelateerde klachten (overgang, PMD, PMS) en vulvaire problemen.

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat fase 1 van dit project is afgerond. Op 12 december a.s. zullen de leden van de projectgroep de rapportage inclusief uitkomsten van fase 1 aanbieden aan demissionair minister Ernst Kuipers van VWS en brengen wij je graag op de hoogte van de vervolgstappen die in fase 2 zullen plaatsvinden. De rest van het programma vind je op deze pagina.

Wij nodigen je van harte uit voor genoemd symposium op 12 december a.s. vanaf 18.15 uur ontvangst, aanvang symposium 19.00 uur in Domus Medica, Utrecht. Interesse? Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Specifiek zoeken?