Simulatiedag ‘Samen trainen in en veilige leeromgeving’ in METS Center, Bilthoven

Datum: 23 juni 2023
Locatie: Mets Center, Bilthoven

We nodigen jullie hierbij van harte uit voor de gecombineerde simulatiedag obstetrie- anesthesiologie op vrijdag 23 juni a.s. in het METS Center in Bilthoven.

Deze simulatiedag heeft als doel de samenwerking tussen gynaecologen en anesthesiologen in acute situaties te bevorderen. Deze training is uitermate geschikt om kennis en begrip van elkaars specialisme te vergroten in een informele setting. Medisch specialisten en AIOS van beide specialismen zullen zoveel mogelijk evenredig over de groepen verdeeld worden.

De dag zal bestaan uit een drietal gesimuleerde klinische “obstetrische-anesthesiologische” scenario’s, welke begeleid worden door ervaren gynaecologen en ervaren obstetrisch geïnteresseerde anesthesiologen. Naast het klinisch-inhoudelijke, is er ook aandacht voor het toepassen van CRM-principes, aangezien dit een belangrijk onderdeel is voor een goede samenwerking.

Anders dan bij de voorgaande edities, is de dag nu uitgebreid met een plenaire sessie, waarin alle ruimte wordt geboden om met elkaar in gesprek te gaan. Collega’s die zich hebben ingeschreven zullen op voorhand een e-mail ontvangen, waarin gevraagd wordt om topics voor dit plenaire moment in te brengen.

De simulatiedag is ingedeeld in twee dagdelen:

  1. 15-14.45 uur: ochtend scenariotraining, lunch, vroege middag plenaire sessie
  2. 00-16.30 uur: late ochtend plenaire sessie, lunch, middag scenariotraining

Bij de inschrijving wordt gevraagd naar jullie voorkeur. Daar zal zoveel mogelijk rekening mee worden gehouden. De geheel verzorgde lunch is gezamenlijk en is bedoeld om elkaar te ontmoeten.

Kosten voor deelname bedragen 250 euro voor anesthesiologen en gynaecologen en 200 euro voor AIOS. Accreditatie wordt aangevraagd.

Inschrijven kan via onderstaande link: www.anesthesiologie.nl/agenda

Let wel op: er is slechts plaats voor 36 personen, vol = vol.

We hopen veel enthousiaste deelnemers te mogen ontmoeten op vrijdag 23 juni!

Met vriendelijke groet,

SOBAN (Samenwerking OBstetrie ANesthesiologie),

Namens:
Bas Verdouw, anesthesioloog, alg. bestuurslid sectie Obstetrische Anesthesiologie NVA Dacia Henriquez, gynaecoloog-perinatoloog, alg. Bestuurslid SOBAN
Linda Boonstra, obstetrisch anesthesioloog, voorzitter sectie Obstetrische Anesthesiologie NVA

 

Specifiek zoeken?