Nieuwe websites NVOG vandaag live

Geplaatst op 7 februari 2018

Vandaag is het zover: de nieuwe website van de NVOG en een aparte patiëntenwebsite De Gynaecoloog staan live!

Patiëntenwebsite

Op deze website hebben we alle relevante informatie voor patiënten en hun naasten samen gebracht. De website is tot stand gekomen met hulp van de NVOG commissie Patiëntencommunicatie, de pijlers en verschillende patiëntenorganisaties. De oude voorlichtingsfolders zijn voor een groot gedeelte geupdate en gerangschikt naar thema. De komende maanden zullen er nog meer folders volgen. Op de website is tevens nuttige informatie over onder meer patiëntenverenigingen en andere voorlichtingswebsites te vinden, alsook een overzicht van alle ziekenhuizen. Nieuw onderdeel is het kopje ‘Samen beslissen’, waar we verwijzen naar de diverse consultkaarten en keuzehulpen. Ook dat zal in de loop der tijd verder worden uitgebreid.

NVOG-website

Naast de nieuwe patiëntenwebsite is ook het openbare gedeelte van de NVOG-website aangepast. Het meest ingrijpende hierin is de ontwikkeling rond de kwaliteitsdocumenten (richtlijnen, standpunten e.d.). De website waar deze documenten op stonden, houdt helaas op te bestaan, waardoor we genoodzaakt waren om een andere oplossing te zoeken. Alle documenten staan nu in pdf op de nieuwe NVOG-website en -waar van toepassing- staan de richtlijnen in de landelijke Richtlijnendatabase. In de toekomst zullen alle richtlijnen in de landelijke Richtlijnendatabase bij elkaar komen.

Het besloten ledengedeelte van de website zal de komende maanden worden vernieuwd. Voorlopig zal het nieuwe openbare gedeelte van de NVOG-website u dus nog doorlinken naar het oude besloten gedeelte.

En heeft u nog feedback op de websites dan is dat natuurlijk van harte welkom en mag gemaild worden aan anklouwes@nvog.nl.

Bij voorbaat veel dank!

Meer actueel