Koninklijke onderscheiding voor Philomeen Weijenborg

Geplaatst op 16 april 2019

Gynaecologe Philomeen Weijenborg van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vrijdagmiddag  12 april 2019 speldde De Leidse burgemeester Henri Lenferink haar de onderscheiding op na afloop van een symposium dat gehouden werd ter ere van haar afscheid van het ziekenhuis.

Weijenborg was ruim dertig jaar verbonden aan het LUMC als gynaecoloog en hoofd van de polikliniek Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie. Haar hele werkzame leven stond in het teken van het bevorderen van de gezondheid van vrouwen en de vrouwelijke seksualiteit. Ze werkte in een anticonceptie- en abortuskliniek in Den Haag en werd bestuurslid en later voorzitter van het Samenwerkingsverband tegen Seksueel Geweld in Leiden.

Tijdens haar hele carrière toonde Philomeen grote betrokkenheid bij enigszins achtergestelde groepen binnen de gynaecologie en seksuologie. Als bestuurslid van het Hospice Issoria beheerde zij jarenlang de portefeuille medische zaken. In 2017 kreeg zij de ‘Zeldzame Engel Award’.

De NVOG feliciteert Philomeen Weijenborg van harte met de ontvangen Koninklijke onderscheiding.

Meer actueel