De NVOG zoekt een Beleidsadviseur

Geplaatst op 22 september 2021

De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor gynaecologen. De NVOG heeft als missie om de beste kwaliteit van zorg te leveren voor vrouwen in alle levensfasen. In deze hoedanigheid wil zij de kwaliteit bewaken van de vrouwengezondheidszorg in het algemeen en de gynaecologische, obstetrische, oncologische en voortplantingsgeneeskundige (sub)specialismen in het bijzonder. Als belangenbehartiger stimuleert en ondersteunt zij de maatschappelijke positie van deze specialismen en hun beroepsbeoefenaren. De NVOG vormt samen met 33 andere beroepsverenigingen de Federatie Medisch Specialisten en is gevestigd in de Domus Medica in Utrecht.

Activiteiten van de vereniging worden geïnitieerd en verricht door het bestuur met hulp van commissies en werkgroepen. Deze worden daarbij ondersteund door het bureau van de vereniging. Het bureau bestaat uit een klein team en enkele externe medewerkers en is volop in ontwikkeling.

Binnen ons team zijn wij per direct op zoek naar een

BELEIDSADVISEUR

(32 – 36 uur per week)

Wat ga je doen?
Als beleidsadviseur werk je aan afwisselende, inhoudelijke dossiers en projecten binnen het aandachtsgebied van de BBC (Beroeps Belangen Commissie). Je ontwikkelt en implementeert beleid en speelt een belangrijke rol in zorggerelateerde netwerken.

Wat zijn je werkzaamheden?

  • De ene dag geef je integrale beleidsadviezen en bereid je notities en presentaties voor die in lijn zijn met de standpunten van de BBC
  • De volgende dag ben je druk met het organiseren, coördineren en begeleiden van overleggen, bijeenkomsten en evenementen
  • Ondertussen houd je op de lopende projecten, de kwaliteit, voortgang en budget goed in de gaten
  • Belangrijk is dat je ook tijd en energie steekt om op de hoogte te zijn van maatschappelijke, vakinhoudelijke en politieke ontwikkelingen, zo leer je het zorgveld pas echt kennen
  • Naast al deze werkzaamheden ondersteun je ook de werkzaamheden voor de koepel Wetenschap en de werkgroep Kwaliteitscirkel
  • Je voert je werkzaamheden uit in overleg met de voorzitters van de commissies of werkgroepen – bestaande uit medisch specialisten en in afstemming met de directeur

Wie zoeken wij?
Jij wilt alles te weten komen over wat er in de wereld van de obstetrie en gynaecologie speelt en hoe dit zich tot de landelijke ontwikkelingen verhoudt. Je bent ambitieus, je werkt zelfstandig en schakelt moeiteloos tussen strategie, aanpak en uitvoering. Werken in een dynamische, politieke organisatie vraagt om daadkracht en heldere communicatie; jij doet wat je zegt. Je doorgrondt elke situatie, betrekt anderen bij jouw verfrissende ideeën en hebt gevoel voor verhoudingen.

Hiernaast worden de onderstaande criteria in de selectie meegenomen:

  • Een academisch werk- en denkniveau met 3-5 jaar relevante werkervaring
  • Kennis van de gezondheidszorg, bij voorkeur kennis van organisatie- en bekostigingsvraagstukken, DBC is een pré
  • Ervaring met het werkveld van de BBC en relevante stakeholders hierbinnen (o.a. NZa, DHD, Zorginstituut Nederland, Verzekeraars)
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

Wat bieden wij?
Een afwisselende baan met een grote mate van zelfstandigheid in een dynamische en professionele, maar informele werkomgeving. De NVOG heeft een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden. Het salaris voor deze functie is afhankelijk van niveau en ervaring.

Informatie en solliciteren
Enthousiast geworden? Informatie over de functie kun je tot 1 oktober a.s. opvragen bij de NVOG, Annick Martens (directeur a.i.), (06) 53 76 30 18 of mailen naar annickmartens@nvog.nl. Na 1 oktober is de huidige directeur Fianne Bremmer weer terug van haar zwangerschapsverlof en beantwoordt zij graag al jouw vragen, (06) 29 08 15 81 of fiannebremmer@nvog.nl.

Wij zien jouw sollicitatie, voorzien van een CV en motivatie, graag uiterlijk 7 oktober 2021 tegemoet via vacatures@demedischspecialist.nl, t.a.v. Sharon Zandvliet met als onderwerp ‘Beleidsadviseur NVOG’.  De eerste gesprekken zullen in de week van 11 oktober plaatsvinden.

Van bemiddeling en acquisitie door derden of ZZP-ers wordt geen gebruik gemaakt en hier wordt niet op gereageerd.

Meer actueel