Registratie geopend: 8e VPG-Pijlerdag, 27 september 2019

Geplaatst op 9 juli 2019

Door de NVOG geaccrediteerd met 5 punten.
Door de Ver.van Fertiliteitsartsen geaccrediteerd met 5 punten.
Door de VSR geaccrediteerd met 5 punten.
Door de V&VN geaccrediteerd met 5 punten.

Op vrijdag 27 september a.s. vindt de 8e VPG-pijlerdag in Hotel Van der Valk te Utrecht plaats. Het programma wordt ’s ochtends verzorgd door de SIG Menopauze en ’s middags door de SIG ART.

SIG Menopauze 
Als SIG Menopauze, oftewel Dutch Menopause Society (DMS), zijn we verheugd te merken dat het onderwerp Menopauze meer aandacht krijgt.
In deze tijd, waarbij er net zoveel vrouwen boven de 50 als onder de 50 zijn, is gezond ouder worden van groot belang. Voeding en leefstijl spelen daar een belangrijke rol in, maar ook het preventief identificeren van vrouwen met een verhoogd risico (lifecourse approach). De multidisciplinariteit die daarbij komt kijken, geeft een verbreding van ons vak en maakt het daarmee nog meer interessant. In Nederland lopen we achter ten opzichte van de landen om ons heen met betrekking tot dit onderwerp. Met het jaarthema van de NVOG: Menopauze/gezond ouder worden als vrouw, maken we niet alleen een inhaalslag, maar is de NVOG ook voorloper in het samenwerken met andere disciplines en het implementeren hiervan in de opleiding.
En voorproefje van hoe interessant de Menopauze is, laten we graag zien op de Pijlerdag van 27 September aanstaande, welke wij samen organiseren met de SIG ART. DMS heeft ook eigen symposia georganiseerd op de Internationale bijeenkomsten o.a. in Vancouver en Berlijn waarbij wij kennis hebben kunnen delen. Een tweetal voordrachten uit Berlijn zullen ook gepresenteerd worden op deze dag naast nieuw onderzoek van Nederlandse bodem.

SIG ART
De ‘geassisteerde voortplanting’is goed bezig. de ESHRE guideline Ovarian Stimulation is bijna klaar en onderwerp van een symposium in Barcelona in het najaar. Unexplained infertility, onze grootste zorgenkind, krijgt veel aandacht in nieuwe (ESHRE) of te reviseren richtlijnen (NVOG). Er is dan ook op deze Pijlerdag vanuit de SIG ART een gemêleerd programma met aandacht voor diverse actuele onderwerpen. Steeds weer zoeken we antwoorden op de vraagstukken: hoe goed doen we het, doen we wat we hebben afgesproken, namelijk op basis van evidentie, wat kan er beter? Graag ziet de SIG Art u allen op 27 September om mee te discussiëren rond deze vragen.

Klik hier voor het definitieve programma Definitieve Programma 8e VPG Pijlerdag op vrijdag 27 september 2019

Aanmelden kan via dit formulier:

Registratieformulier 8e VPG Pijlerdag 27 september 2019

  • Na ontvangst betaling ontvangt u een factuur met bevestiging van deelname.

We verheugen ons op uw komst!
Namens Bestuur DMS, Dorenda van Dijken
Namens Bestuur SIG ART, Frank Broekmans

Meer actueel